Wanted | Pencuri Kereta Anak Yatim

Lelaki Ini Amat Dikehendaki

1. Nama : Khairul Amin Bin Ramly,
2. Umur : 29 Tahun
3. No k/p : 840419-08-5069

Dikehendaki

Dikehendaki
Nota Perjanjian
Geran Kenderaan
Salinan Lesen Pencuri
Salinan Report Polis
Kereta Yang Dicuri
Kereta Yang Dicuri

Kisah Sebenar Yang Terjadi

Kami memohon kerjasama semua pembaca yang prihatin untuk membantu menjejaki lelaki ini atas sebab-sebab yang dinyatakan seperti di bawah. Bagi anda dari kalangan anggota penguatkuasa atau yang mempunyai keluarga atau kekerabatan dengan anggota penguatkuasa amatlah diharapkan sangat agar dapat menggunakan segala kemudahan data dan peralatan pemantauan untuk turut menjejaki lelaki licik ini.

Berikut adalah Biodata beliau:

1. Nama : Khairul Amin Bin Ramly,
2. Umur : 29 Tahun
3. No k/p : 840419-08-5069
4. Alamat terakhir : A-0-03, Blok A, Baiduri Courts, No 2, Jalan BP 14,
Bandar Bukit Puchong 2, 47100 Puchong, Selangor.
5. Alamat ibubapa : A-27-1-16, Jalan Permai 1/11, Taman Puchong Permai
47150 Puchong, Selangor.
6. Pekerjaan : Fotografer & Videografer
7. Lokasi semasa : Bangi, Seri Kembangan, Serdang, Dengkil, Shah Alam.
8. FaceBook : Kerepek Pisang
9. Nama Isteri : Maria Hussin, Hpno : 0192087652

Khairul Amin Bin Ramly, seorang lelaki berumur 29 tahun yang sudah berumah tangga dan mempunyai seorang anak perempuan berumur 4 tahun, telah menyewa sebuah Proton Waja milik Rumah Pengasih Warga Prihatin berwarna hitam dengan nombor pendaftaran WJD 1329 (seperti dalam gambar) pada 16/6/2013 untuk tempoh sebulan.

Sewaan disambung untuk tempoh sebulan lagi atas alasan anak dan isteri sakit di hospital dan tiada kenderaan untuk membawa isteri ulang alik ke hospital. Beberapa kali kami beri tangguh atas dasar kemanusiaan, namun tiada lagi bayaran dibuat dan kereta tidak dipulangkan ke RPWP selama 6 bulan. Pelbagai usaha telah dilakukan oleh kami untuk menjejaki Amin dan kereta Waja tersebut tetapi sehingga sekarang masih lagi menemui jalan buntu.

Kami ziarahi rumah keluarga beliau dan amat terkejut bila diberitakan bahawa isteri dan anaknya tidaklah sakit bahkan telah ditinggalkan begitu sahaja tanpa dihubungi dan diberikan nafkah. Ibubapanya sudah berbulan-bulan tidak dilawati. Difahamkan juga bahawa Amin telah tidak memulangkan sebuah kereta Perodua Kelisa milik isterinya dan sebuah Perodua MyVi milik bapanya.

Amin juga dipercayai cuba dijejaki oleh tiga lelaki yang telah datang mencarinya di kediaman terakhirnya di Puchong, disyaki berkaitan hutang yang tidak berbayar. Dimaklumkan oleh keluarganya yang tiga lelaki yang mencarinya juga menuntut kereta WAJA milik RPWP, berkemungkinan beliau mencagarkan kereta tersebut untuk urusan hutang juga.

Beberapa rakan lamanya yang kami hubungi memaklumkan kepada kami bahawa Amin telah melakukan beberapa penipuan wang dan gagal membayar wang yang dipinjam.

Berita yang paling terbaru kami dapat, Amin telah nekad mencuri sijil pendaftaran SSM sebuah syarikat fotografi yang beliau selalu berurusan untuk kegunaan penipuan perdagangan. Seminggu yang lepas, beliau pernah dilihat memandu kereta jenis Proton Saga bernombor pendaftaran WSX1400 warna hitam/maroon.

Kami yakin ramai lagi di luarsana yang telah menjadi mangsa penipuannya yang licik dan perkara ini mesti dihentikan dengan segera sebelum lebih ramai lagi yang akan tertipu dan menjadi mangsa. Sebagai info tambahan, kami baru dapat maklumat bahawa Amin adalah seorang kaki judi yang tegar dan beliau dilihat sering berkunjung ketempat-tempat perjudian haram di sekitar Lembah Kelang. Kami amat berharap Amin akan dapat dijejaki dalam masa terdekat ini berdasarkan info yang diberi untuk kepentingan semua.

Sebarang maklumat, tidak mengira masa, sila hubungi pengurus kenderaan kami En. Khalinan (019-5588417, 013-3984487), Najmi 019-5588621, Rosli 019-5588915 atau Johari 019-5588940 atau terus hubungi Balai Polis Kajang merujuk Repot No: KAJANG/032331/13 bertarikh 27 Sept 2013 (salinan lapuran polis dikepilkan).

Kami dahului dengan ucapan jutaan terima kasih dan setinggi-tinggi kesyukuran atas setiap bantuan rakan-rakan semua demi membela harta anak yatim yang kami jaga dan mengelakkan lebih ramai rakan lain menjadi mangsa.

Mohon share dan sebarkan seluas mungkin agar lebih mudah menjejaki lelaki ini.

Hanya Allah yang dapat membalas jasa kalian,
RUMAH PENGASIH WARGA PRIHATIN

Sumber:  

0 comments:

Artikel PiLihan Saya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...